Заместник-министрите Божидар Костадинов и Дилян Берковски бяха домакини на първа

...
Заместник-министрите Божидар Костадинов и Дилян Берковски бяха домакини на първа
Коментари Харесай

По система за единен билет за пътуване работят две министерства, общини и компании

Заместник-министрите Божидар Костадинов и Дилян Берковски бяха домакини на първа работна среща на представители на Министерството на превоза и известията, Министерството на електронното ръководство, огромни общини и компании от секторите технологии и финансови услуги за разискване на стандартизацията на система за обединен билет за пътешестване.

Системата ще дава отговор на критериите за отворен стандарт. Още при започване на мандата си министърът на превоза и известията Николай Събев разгласи, че това е неизменима част от основаването на новата транспортна система на България, оповестиха от отрасловото ведомство.

Стандартите, по които ще се развива предлагането на обединен билет, би трябвало да са оптимално потребни, сподели заместник-министър Костадинов. Решението би трябвало да обгръща всички типове превоз , добави заместник-министър Берковски. То би трябвало да е елементарно за прилагане, тъй че и младежите, и възрастните хора да се оправят с използването му. Представителите на министерството бяха безапелационни, че няма да бъдат употребявани подготвени решения, за които би трябвало да се заплащат лицензи за прилагане, с цел да не се оскъпи пътуването.
 Министерството желае да съгласува разписанията на БДЖ и рейсовете
Министерството желае да съгласува разписанията на БДЖ и рейсовете

Транспорт и интернет до всяко село желае Министерство на превоза

Беше разисквано консолидираното на системата за единния билет, дружно с база данни за маршрутите, разписанията и местата за паркиране в градовете.

Предстои работа по тематични групи. Целта е стандартите да бъдат основа за нормативна уредба. До седмици ще бъде проведено тестване на концепцията по действителен маршрут .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР