Заместник-министърът на земеделието Георги Събев и Н. Пр. г-н Санджай

...
Заместник-министърът на земеделието Георги Събев и Н. Пр. г-н Санджай
Коментари Харесай

Събев обсъди с посланикът на Индия възможности за сътрудничеството в земеделието и аграрната наука

Заместник-министърът на земеделието Георги Събев и Н. Пр. господин Санджай Рана, ексклузивен и пълномощен дипломат на Република Индия в България, разискаха опциите за двустранно съдействието в региона на земеделието и аграрната просвета . Стокообменът на земеделска продукция сред двете страни бе друга тематика на срещата, която се организира в Министерството на земеделието.

Дипломатът уточни положителното партньорство сред представителите на аграрната просвета в Индия с Института за зеленчукови култури „ Марица “ в Пловдив като съобщи, че индийската страна би желала да се усилят двустранните научни планове .

Георги Събев осведоми дипломат Санджай Рана за активността на Селскостопанска академия, която осъществя научни проучвания, приложна активност и нововъведения в региона на земеделието и храните . Той срещна дипломата със структурата на организацията, научните ѝ институти и специализацията им в секторите на растениевъдството, отглеждането на животни и хранителната индустрия. Санджай Рана прояви интерес и към българското розопроизводство и регионите, в които се отглежда тютюн.

Посланикът съобщи, че страната му демонстрира мощен интерес към вноса на растителни масла и бобови култури , които се употребяват доста необятно в Индия. Той добави, че Индия има намерение да форсира взаимоотношението със страните от Европейския съюз, в това число в региона на високите технологии.

„ Има доста капацитет за търговия сред България и Индия, който не е употребен, като не би трябвало да пропущаме опциите за усилване на стокообмена “, съобщи в умозаключение заместник-министър Георги Събев.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР