Заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев, заедно с водещите експерти

...
Заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев, заедно с водещите експерти
Коментари Харесай

МВР и експерти от Израел обсъждат киберсигурността

Заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев, дружно с водещите специалисти по киберсигурност от Израел - Юли Ципис и Орен Хадар, организираха среща, отдадена на развиването и отбраната на осведомителната инфраструктура и киберсигурността в България, оповестиха от Съюза за стопанска самодейност (ССИ).

В хода на полемиката, зам.-министър Темелакиев акцентира връзката сред развиването на осведомителната инфраструктура и повишението на равнището на киберсигурност. Той означи, че както частният, по този начин и общественият бранш би трябвало да бъдат гъвкави и подготвени да се оправят с евентуалните опасности в динамичната среда, в която живеем и действаме.

От страна на специалистите от ССИ, Явор Колев показа, че тяхната активност е ориентирана към подкрепяне на бизнеса и администрацията в процеса на цифровизация и възстановяване на киберсигурността. Той означи, че съдействието с водещи интернационалните специалисти в региона е от извънредно значение и ще помогне за повишение на равнището на киберсигурност както в обществения, по този начин и в частния бранш.

Международните специалисти Юли Ципис и Орен Хадар показаха убеденост в капацитета на България да заеме водеща позиция в напъните за усилване на киберсигурността в Европейски Съюз. Те означиха, че страната ни разполага с нужните запаси и експертиза, които могат да допринесат за реализиране на по-високо равнище на киберсигурност.

Срещата бе оценена като сполучлива и обещаваща за бъдещото развиване на осведомителната инфраструктура и киберсигурността в България, оповестиха от ССИ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР