Заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов участва в дискусия на

...
Заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов участва в дискусия на
Коментари Харесай

МВР: За първите пет месеца на 2018 г. са иззети 768 кг наркотици

Заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов взе участие в полемика на тематика „ Наркотиците – риск за бъдещето ”, състояла се в Бургас. Повече дрегери по пътищата за тестване на наркотични субстанции, смяна в Наредбата за публичен ред на общините, с цел да има наказания при така наречен маловажни случаи, по-високо равнище на сигурност и защита в учебните заведения, целенасочена работа с родители и основаване на Закон за движимостите лица, бяха измежду тематиките, разисквани по време на срещата. В нея се включиха шефът на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов, кметът на община Бургас Димитър Николов, ръководителят на Бургаския апелативен съд Деница Вълкова, представители на апелативна, окръжна и районни прокуратури, неправителствени организации, педагогичен съветници и обществени служащи, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Заместник-министър Ципов показа ограниченията по противопоставяне разпространяването на наркотични субстанции и в елементи срещна присъстващите с резултатите от полицейските дейности, подхванати през последните месеци. Като необикновен акцент той уточни данни от отчета на Европейския център за мониторинг на опиатите и наркоманиите, съгласно който в Европа са регистрирани нови 60 психоактивни наркотични субстанции /повечето от които синтетични/ - елементарно налични и водещи до увеличение на смъртните случаи.

България не прави изключение от европейските трендове при разпространяването на наркотични субстанции, само че размерът е по-малък, съобщи още заместник-вътрешният министър. Той открои множеството превантивни действия за ограничение на разпространяването и използването на опиати измежду подрастващите, измежду които: лекции в образователните заведения, поддържане на непрекъснати контакти с представителите на общините, педагогическите колективи и нестопанските организации, разпределяне на превантивни брошури. „ Регулярни са полицейските дейности за ограничение на незаконните похищения против подрастващите. За 2017 година на територията на цялата страна са извършени общо 4247 профилирани полицейски интервенции, тествани са 8093 учебни заведения и учебни региони, профилактирани са над 10 000 наркосборища, питейни и увеселителни заведения. За закононарушения, свързани с наркотични субстанции, през миналата година са арестувани 7233 души “, регистрира заместник-министър Ципов.

За настоящото положение на трафика и разпространяването на наркотични субстанции свидетелстват и арестуваните от Министерство на вътрешните работи и Агенция „ Митници “ опиати – за първите пет месеца на тази година са конфискувани: 236 кг хероин, 23 кг кокаин, 296 кг марихуана, 112 кг канабис, 101 кг синтетични опиати и други Съпоставката с данните от предходната година демонстрира минимално понижение на конфискувани количества, само че нарастване при конфискуваните количества марихуана.

Заместник-министърът на вътрешните работи изрази увереност, че партньорските взаимоотношения сред обособените институции, нестопански организации и жители могат да предотвратят превръщането на доста млади българи в жертви на опиатите, защото информираността е от особена значимост за справяне с действителната опасност, която съставляват наркотичните субстанции.

Думите му поддържаха кметът на града Димитър Николов и шефът на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоянов. Те срещнаха участниците в полемиката с настоящата обстановка в Бургаски район, като акцентираха взаимните дейности по ограничение използването и разпространяването на наркотични субстанции измежду подрастващите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР