Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова се срещна с Фабрицио

...
Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова се срещна с Фабрицио
Коментари Харесай

Зам.-министър Петрова проведе среща с представител на Световната банка

Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова се срещна с Фабрицио Дзарконе, непрекъснат представител на Световната банка за България, Чехия и Словакия, Европа и Централна Азия. 

По време на срещата бе доказана нуждата от разпространение на опциите, които Световната банка предлага във връзка с съвещания, финансиране на планове и сполучливи практики от опита ѝ в разнообразни страни.

Фабрицио Дзарконе осведоми за благоприятни условия за развиване на инфраструктурни планове, измежду които и железопътни. Той посочи, че Световната банка предизвиква потреблението на смесено финансиране с европейски средства и национални запаси, което би могло да усили мащаба на плановете, като да вземем за пример в областта на енергийната успеваемост.

Заместник-министър Петрова акцентира, че съществува добра съгласуваност и политическа воля за съдействие сред държавното управление и Световната банка, което е причина за открояването на цели по браншове и структуриране на оперативни групи в обособените министерства. Тя разгласи опцията Дипломатическият институт към Министерство на външните работи да провежда курсове и образования, които да бъдат презентирани от представители на Световната банка, тъй че участниците да бъдат осведомени в конкретика какви са опциите за съвещания и финансова поддръжка в браншове като икономическа резистентност, инфраструктура, околна среда, обучение и други

Двете страни се сплотиха към нуждата от повишение на потенциала на обществената администрация за възползване от другите благоприятни условия, които Световната банка предлага.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР