Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова разговаря днес в Брюксел

...
Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова разговаря днес в Брюксел
Коментари Харесай

Зам.-министър Петрова се срещна с комисаря по съседството и разширяването Оливер Вархей

Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова беседва през днешния ден в Брюксел с еврокомисаря по съседството и разширението на Европейски Съюз Оливер Вархей.

Сред главните тематики на срещата беше наличието на идния пакет „ Разширяване “.

Обсъдено беше и използването на механизма по присъединение на Република Северна Македония към Европейски Съюз, проследяващ в това число осъществяването на Протоколите по член 12 от Договора за добросъседство и зачитането на правата на българите.

В рамките на своето посещаване в белгийската столица, българският заместител – външен министър се срещна и с министъра по европейските въпроси на Чешката република Микулаш Бек. Двамата обмениха визии по проекта на председателството по използването на резултатите от Конференцията за бъдещето на Европа. Българската страна изрази очакване за пълноправното участие на България в Шенген до края на годината и приветства готовността на Чешкото председателство да подкрепя процеса.

Двамата министри разискаха и подготовката за идната среща на водачите във формат Европейска политическа общественост в Прага.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР