Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова проведе среща с посланика

...
Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова проведе среща с посланика
Коментари Харесай

Зам.-министър Петрова прие посланика на Дания в България

Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова организира среща с посланика на Кралство Дания в България Йес Нилсен.

Бяха разисквани необятен кръг от въпроси, в това число опциите за задълбочаване на двустранното съдействие, обстановката в Украйна и общата цел на Европейски Съюз за реализиране на климатична индиферентност до 2050 година Беше изразена и взаимна поддръжка на кандидатури в интернационалните организации.

Кризите ни дават уроци. След пандемията и войната в Украйна ние се научихме, че би трябвало да реагираме освен на национално, само че и на световно равнище, посочи заместник-министърът. Велислава Петрова и Йес Нилсен се сплотиха към мнението, че непредизвиканата и неоправдана война на Русия против Украйна не може да остане ненаказана.

По време на срещата двете страни регистрираха и градивното съдействие между тях, както и капацитета за бъдещото му развиване. През 2021 година се навършиха 90 години от установяването на дипломатически връзки сред България и Дания. По този мотив е отправена покана от страна на българския президент Румен Радев до датския престолонаследник принц Фредерик и неговата брачна половинка да посетят България. Датската страна се надява плануваното за 2021 година посещаване да бъде осъществено през октомври 2022 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР