Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова прие копия на акредитивни

...
Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова прие копия на акредитивни
Коментари Харесай

Зам.-министър Петрова прие копия на акредитивни писма на посланика на Ангола

Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова одобри копия на акредитивни писма на Алсино душ Празереш Изатa Франсишку да Консейсау, ексклузивен и пълномощен дипломат на Република Ангола в Република България със седалище Белград, Сърбия.

По време на срещата бе доказано желанието за надграждане постигнатото досега и задълбочаване на политическия разговор и търговско-икономическото съдействие сред двете страни.

Заместник-министър Петрова акцентира, че страната ни отдава огромно значение на обичайно другарските връзки с Ангола. Тя уточни, че с изключение на структуриране на политическия разговор, е належащо да се задълбочи съдействието и сред секторните министерства.

В хода на диалога заместник-министър Петрова и дипломат Консейсау се съгласиха двете страни да продължат да надграждат обичайно положителните връзки и споделена експертиза в развиването на човешкия капитал и инфраструктурата, както и да положат старания в конкретизирането на нови благоприятни условия за вложения и партньорство в действен проект. За двете страни като основна сфера за съдействие бе откроено образованието, като от анголска страна още веднъж бе изразена признателност за получената помощ за образованието на огромен брой анголски младежи и военнослужещи, както и за приноса на българските преподаватели за основаване на системата на междинното и висшето обучение в Ангола.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР