Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова се срещна

...
Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова се срещна
Коментари Харесай

Зам.-министър Малина Крумова се срещна с ученици-сурвакарчета по случай ромския празник "Василица"

Заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Малина Крумова се срещна с възпитаници от Обединено новаторско учебно заведение „ П.Р.Славейков ", село Джулюница по случай огромния ромски празник „ Василица ", с който се отбелязва началото на Новата година. Те изнесоха зрелище, символизиращо благосъстоянието от фолклорните обичаи на другите етноси в България, оповестяват от районното министерство.

Децата пожелаха здраве и благоденствие, споделяйки традициите на ромския, българския и турския фолклор, както и фантазиите и очакванията на децата от дребните обитаеми места.

Училището е част от мрежата на Център за междуетнически разговор и приемливост „ Амалипе ", която е една от най-големите ромски организации в България. От 7 години не е имало отпаднало дете от учебното заведение, в което учат деца от най-различни етноси.

„ Много се радваме и Ви благодарим, че постоянно ни подкрепяте ", показаха своята благодарност от център „ Амалипе ". От своя страна, районният заместник-министър пожела на децата да бъдат здрави и все по този начин усмихнати.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР