Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов ще присъства днес на

...
Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов ще присъства днес на
Коментари Харесай

Започва изграждането на обучителен център в затвора в Пазарджик

Заместник-министърът на правораздаването проф. Николай Проданов ще участва през днешния ден на откриването на строителни действия по създаване на център за образование на лишени от независимост в пандиза в Пазарджик. Това оповестяват от пресцентъра на Министерство на правораздаването.

От там прецизират, че се планува в границите на 18 месеца съществуващият индустриален завод в пандиза да бъде преустроен в обучителен център. Планира се образованието да бъде част от обществената активност за подготовка на лишените от независимост в процеса на адаптиране и включване в обществото след освобождението им.

Обектът е част от план "Осигуряване на сигурна и безвредна материална среда в пандизите и арестите " по Програмна област 19 "Корекционни услуги и авансово задържане " на Програма "Правосъдие " на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021.

На събитието ще участват още основният шеф на Главна дирекция "Изпълнение на наказванията " гл. комисар Ивайло Йорданов, началникът на затвора-Пазарджик ст. комисар Веселин Коцев, представители на екипа за ръководство на Програмата в Министерството на правораздаването, представители на фирмата-изпълнител и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР