Заместник-министърът на правосъдието Георги Николов откри новото модерно затворническо общежитие

...
Заместник-министърът на правосъдието Георги Николов откри новото модерно затворническо общежитие
Коментари Харесай

Заместник-министърът на правосъдието Георги Николов откри ново модерно затворническо общежитие към затвора във Враца

Заместник-министърът на правораздаването Георги Николов откри новото съвременно затворническо общежитие от открит вид към пандиза във Враца.

То се намира в някогашната Служба по метрология и стандартизация край врачанския затвор.
Новото затворническо оборудване е с потенциал до 180 индивида и дава отговор на всички европейски стандарти.

За лишените от независимост са обезпечени по-добри условия за изтърпяване на наказването, а за чиновниците - по-добри и безвредни условия на труд.

При откриването зам.-министър Г.Николов съобщи:

" Идеята е да се подобрят изискванията на лишените от независимост и и чиновниците.Това е място, което дава отговор на актуалните европейски стандарти за изтърпяване на санкции. "

чуйте в прикачения звуков файл

„ В новооткритата постройка ще бъдат преместени лишените от независимост от Бойчиновци, което ще се случи доникъде на м. май.

Те ще идват на групи по 10 индивида, защото ще бъдат взети ограничения за сигурност и ще бъде проверяван багажана всеки един.

" На първо време се чака тук да бъдат настанени 110 души “, сподели пред публицисти шефът на пандиза във Враца Иван Спасов.

На всеки един лишен от независимост се поставят 4 кв.м. повърхност.Всяка стая разполага със независим хигиеничен възел, като е обезпечено и окабеляване за кабелна телевизия.



Дадена е опция всеки затворникда си закупи правоприемник, а такива се продават в магазина на Затвора на символичната цена230-240 лв..На всеки етаж има общи бани, а през зимата е подсигуреноцентрално парно отопление.

На прозорците няма решетки, леглата са съвременни, а килиите наподобяват съвсем като елементарни стаи.


„ Очаква се чиновниците, които ще дават отговор за защитата, както и обществените служащи, да са към 30 индивида. Един от главните плюсове е, че след откриването на това общежитие, ще има опция лишените от независимост да бъдат отдавани на компаниите във Враца за работа.

Право на работа имат всички, които са на общ и лек режим, както и тези, за които има обещано позитивно мнение, че имат право да бъдат извеждани на външни работни обекти.

Основно лишените от независимост се трудят в сферите на строителството, земеделието, каменодобива, ремонт на техника и машини “, сподели още шефът на Врачанския затвор.

Обектът е част от план „ Осигуряване на сигурна и безвредна материална среда в пандизите и арестите “ по Програмна област 19 „ Корекционни услуги и авансово задържане “ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021.

. Новоизградената кухня, която се намира на територията на новото затворническо общежитие, ще обслужва и лишените от независимост от пандиза. Стойността на целия план е към 1 600 000 лв. “, заключи шефът на врачанския затвор.

Обектът е част от план „ Осигуряване на сигурна и безвредна материална среда в пандизите и арестите “ по Програмна област 19 „ Корекционни услуги и авансово задържане “ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021.

На събитието участваха основният шеф на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ гл. комисар Ивайло Йорданов, представители на Министерството на правораздаването, на Главна дирекция “Изпълнение на наказванията ”.

Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий отслужи водосвет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР