Заместник-министърът на правосъдието Борислав Ганчев проведе днес среща с акредитираните

...
Заместник-министърът на правосъдието Борислав Ганчев проведе днес среща с акредитираните
Коментари Харесай

Зам.-министър Ганчев проведе среща с акредитираните организации за посредничество при международно осиновяване

Заместник-министърът на правораздаването Борислав Ганчев организира през днешния ден среща с упълномощените организации за ходатайство при интернационално осиновяване.
 изображение
Те разискаха настоящите проблеми по отношение на активността и дискутираха организирането на мероприятия за отбелязване на 20-годишнината от утвърждението и влизането в действие в България на Хагската спогодба от 1993 година за отбрана на децата и съдействие в региона на интернационалното осиновяване.
 изображение
Бяха набелязани съответни дейности, които да подкрепят най-уязвимите деца да намерят фамилии в чужбина, когато са получили минимум три отхвърли от кандидат-осиновители в България.
 изображение
Заместник-министър Ганчев се ангажира да бъде осъществен обзор на подзаконовата нормативна уредба в региона на интернационалното осиновяване и при нужда същата да бъде обновена.

На днешната среща беше регистрирано, че за предходната година са дадени 161съгласия за интернационално осиновяване на 208 деца, като максимален брой осиновители са фамилии от Съединени американски щати, Италия, Испания, Франция и Канада.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР