Заместник-министърът на отбраната Йордан Божилов и началникът на отбраната адмирал

...
Заместник-министърът на отбраната Йордан Божилов и началникът на отбраната адмирал
Коментари Харесай

Авиошоу радва пловдивчани с холандските стелтове

Заместник-министърът на защитата Йордан Божилов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов ще вземат участие на следващия ден, 14 април, в медиен ден с наличие на високопоставени посетители за взаимното осъществяване на задачата Air Policing от българските Военновъздушни сили и Военновъздушни сили на Кралство Нидерландия.

На събитието, което ще се организира в авиационна база „ Граф Игнатиево “, ще участват още изключителният и пълномощен дипломат на Кралство Нидерландия в България Н. Пр. Симон ван дер Бург и командирът на Военновъздушните сили на Кралство Нидерландия генерал-лейтенант Денис Лаут.

Ще бъде показана и авиационната техника, с която се извършват взаимни задания по защита на въздушното пространство. Ще бъде проведен неподвижен показ на МиГ-29 и F-35, както и демонстрационни полети с F-35.

Български и нидерландски изтребители ще извършват взаимно задания до 31 май 2022 година според решение на Министерския съвет от 8 март 2022 година Мисията е в осъществяване на ограниченията по гарантиране на сигурността на страните-членки по източния фланг на НАТО и ще се извършва по проектите и процедурите на Интегрираната система на Алианса за противовъздушна и противоракетна защита (NATINAMDS).

При осъществяване на взаимните задания по Air Policing българските дежурни изтребители ще се употребяват предпочитано. Охраната на въздушното пространство на НАТО е мирновременна групова отбранителна задача. Нейното предопределение е да подсигурява целостта и сигурността на въздушното пространство на съдружниците от Алианса.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР