Заместник-министърът на икономиката на България Александър Манолев и заместник-министърът на

...
Заместник-министърът на икономиката на България Александър Манолев и заместник-министърът на
Коментари Харесай

Засилваме бизнеса с Индия

Заместник-министърът на стопанската система на България Александър Манолев и заместник-министърът на търговията и промишлеността на Индия Рита Теаотия подписаха протокол от Осемнадесетата сесия на българо-индийската междуправителствена Смесена комисия за икономическо и научно-техническо съдействие. Срещата се организира в Ню Делхи. Документът наблюдава българо-индийските връзки в областта на стопанската система, капацитета и основата за тяхното развиване в бъдеще.

„ За последните 10 години стокообменът сред България и Индия се е нараснал 3 пъти, само че все пак към момента не използваме целия капацитет, който имаме “, акцентира Александър Манолев. Смесената комисия с Индия действа към този момент 45 години. През това време тя се е утвърдила като един от значимите принадлежности за развиване на икономическите връзки сред България и Индия. „ Вярвам, че и през днешния ден организирахме сполучливо съвещание. Идентифицирани бяха редица области от съвместен интерес за по-нататъшно съдействие “, сподели още зам.-министър Манолев, представен от икономическото ни ведомство.

В интервала от провеждането на последната сесия на Смесената комисия през 2012 година до момента се вижда активизиране на бизнес контактите сред двете страни, повишаване на двустранната търговия и разширение на капиталовото съдействие, стана ясно от неговото изявление. „ Затова се надявам и да установим по-чести и регулярни общи срещи, с цел да набележим съответни дейности, които да насърчат повече компании от двете страни да започват взаимни начинания “, акцентира Александър Манолев.

Съгласно българската статистика, през 2016 година двустранната търговия сред България и Индия доближава близо $250 милиона. През първите единадесет месеца на 2017 година наклонността се резервира и общият стокообмен отбелязва растеж от 18%, надвишавайки $247 милиона. В рамките на визитата на делегацията в Ню Делхи бе подписан Меморандум за съдействие сред българската и индийската асоциации на стартъпите, с което се слага основа за обмяна на опит и ноу-хау сред тях.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР