Заместник-министърът на икономиката и индустрията Димитър Маргаритов и началникът на

...
Заместник-министърът на икономиката и индустрията Димитър Маргаритов и началникът на
Коментари Харесай

България е изнесла оръжие за 177 милиона евро от началото на годината

Заместник-министърът на стопанската система и промишлеността Димитър Маргаритов и началникът на кабинета на МИИ Калоян Методиев участваха в 15-ото издание на Международното ревю за отбранителни артикули и услуги „ Хемус 2022 ”. То се организира от 1 до 4 юни 2022 година в Международен панаир Пловдив.

На конференция при откриването Калоян Методиев заяви, че България е осъществила оръжеен експорт за 177 милиона евро от началото на годината. За този интервал са издадени разрешителни за 504 милиона евро.

Тази година ревюто " Хемус " се организира под мотото „ Отбрана, антитероризъм и сигурност “. Главното внимание на изложителите е ориентирано към опциите за присъединяване в модернизацията на българската войска. В рамките на форума ще се организира интернационална научна конференция, проведена от Института по защита „ Професор Цветан Лазаров “, съвещание на Индустриалния конгрес, както и демонстрационни стрелби на Централния артилерийски механически изпитателен полигон „ Змейово “.

Международното ревю „ Хемус 2022 ” се организира под патронажа на Министерството на защитата и Министерството на стопанската система и промишлеността. Основен уредник е фондация „ Хемус - 95 “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР