Заместник-министърът на електронното управление Благовест Кирилов, подписа от името на

...
Заместник-министърът на електронното управление Благовест Кирилов, подписа от името на
Коментари Харесай

България подписа Декларацията за надеждно, устойчиво и приобщаващо цифрово бъдеще на ОИСР

Заместник-министърът на електронното ръководство Благовест Кирилов, подписа от името на България, присъединението на страната ни към Декларация за надеждно, стабилно и приобщаващо цифрово бъдеще на Организацията за икономическо съдействие и развиване. Приемането на този документ стана по време на заключителната сесия на комитета по цифрова стопанска система, който се организира в Гран Канария, Испания.

„ Подписването на тази декларация е значим миг от пътя на България към пълноправно участие на страната ни в Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Още повече това се случва през днешния ден, когато президентите на Европейска комисия, Европейският парламент и съвета, подписаха декларацията за цифровите права на всички европейци. Голям ден за всеки български жител и неговите права в цифровия свят “, съобщи зам. министър Кирилов.

Той акцентира, че декларацията слага изключително значение върху цифровизацията, като развой с дълбоки и трансформиращи отблясъци върху обществата и стопанските системи. Този развой може да докара до огромен стопански и обществен разцвет, богатство и резистентност, както и за справяне с световните провокации.

Приелите декларацията страни, поемат уговорката да работят дружно с всички заинтригувани страни за поощряване на безвредна, сигурна, приобщаваща и устойчива цифрова среда, подкрепена от отворен и безвъзмезден интернет.

В документа се акцентира водещата роля на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, като място за шерване на познания и опит в региона на цифровите политики и практики и определяне на интернационално съдействие, поставящо хората в центъра.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР