Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи

...
Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи
Коментари Харесай

Екатерина Захариева и Теменужка Петкова представят приоритетите на европредседателството ни в ЕП

Заместник министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева ще показа целите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз в Комисията по външна политика на Европейския парламент (AFET) на 23 януари 2018 година в Брюксел, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

По традиция, при започване на всяко ротационно председателство, първият посланик на страната ръководител на Съвета на Европейски Съюз, показва външнополитическите цели на Председателството пред членовете на съответната Комисия на Екологичен потенциал и обменя отзиви с евродепутатите.

Сред акцентите в чуването на Екатерина Захариева ще бъде основният приоритет от дневния ред на България за идващите шест месеца - европейската вероятност на страните от Западните Балкани.

И министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще показа целите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в региона на енергетиката пред комисията „ Индустрия, проучвания и енергетика " (ITRE) на Европейския парламент. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на енергетиката.

Изслушването ще се състои от 14.30 часа в Брюксел. В изявлението си пред депутатите от Европейския парламент министър Петкова ще подчертава върху търсения от българското председателство прогрес по главните досиета от законодателния пакет „ Чиста сила за всички европейци " – регламента за ръководство на съюза, директивите за ВЕИ и за енергийна успеваемост, модела на електроенергийния пазар и промените в газовата инструкция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР