Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи

...
Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи
Коментари Харесай

Вицепремиерът Екатерина Захариева прие първия съветник на Краля на Мароко

Заместник министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила одобри през днешния ден първия консултант на Краля на Мароко - господин Андре Азулей, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Азулей е на посещаване в България, с цел да вземе присъединяване като почетен посетител и преподавател на четвъртото издание на лятната Академия на учебното заведение за образование на млади политически водачи от България, Тунис и Мароко, проведена от Българско учебно заведение за политика "Димитър Паница ".

"Днес сме изправени пред общи провокации - неустановеност, радикализация и мигрантски напън ", е изтъкнал Андре Азулей.

Той е показал, че Мароко е образец за непоклатимост, стабилно развиване и приемливост измежду страните от Северна Африка. Азулей е допълнил, че този факт се дължи на целенасочена държавна политика, провеждана поредно в течение на няколко десетилетия. Отбелязано е било също по този начин, че Мароко поддържа обичайно положителни връзки както със страните от Средиземноморския басейн, по този начин и с Европейския съюз като цяло - двустранните връзки с България не вършат изключение.

В подтекста на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз Андре Азулей е изразил мнение, че България има опцията да спомага за възкръсване и поощряване на разговора в границите на Съюза на Средиземноморието, като по този метод страната ни би се позиционирала като фактор за постигането на синергия при решаването на общите провокации.

"България има обичаи в положителните си връзки със страните от Северна Африка, а съдействието с Кралство Мароко е от огромно значение в този подтекст ", е изтъкнала Екатерина Захариева.

Тя е отбелязала, че стабилността във вътрешен проект и последователността във външната политика на Кралството е позитивен образец освен в района и арабския свят, само че и за цяла Африка. "Малко повече прагматизъм във външната политика би бил основен фактор за основаване на удобни условия за вложения от страна на бизнеса и в двете направления ", е показала Захариева и е добавила, че ще се търсят благоприятни условия за усилване на икономическите и търговски връзки сред двете страни, както и усилване на връзките в региона на туризма.

"Необходима е реализация на съответни форми на съдействие ", счита още Захариева. Двамата са разискали и потребността от общи старания за справяне с ксенофобията и езика на омразата, като съгласно тях опция за решение би трябвало се търси в шерването на културното завещание и на универсалните полезности сред страните.

Отчетена е била и опцията в границите на Българското председателство да бъде проведен спорен конгрес по въпросната проблематика с присъединяване на представители на гражданското общество от балканските страни и от Южното Средиземноморие.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР