Турската нефтопроводна корпорация Боташ и американската енергийна компания ExxonMobil са

...
Турската нефтопроводна корпорация Боташ и американската енергийна компания ExxonMobil са
Коментари Харесай

Боташ сключи сделка с ExxonMobil за втечнен природен газ

Турската нефтопроводна корпорация " Боташ " и американската енергийна компания ExxonMobil са подписали съглашение за съдействие в търговията с полутечен природен газ. Това заяви турският министър на енергетиката и естествените запаси Алпарслан Байрактар в обществената мрежа X, съобщи AA.

" С това съглашение, което се възнамерява да бъде дълготрайно, ние ще създадем още една стъпка в диверсификацията на нашите запаси ", написа Байрактар, като посочи съществуващата търговия на полутечен природен газ сред Турция и Съединени американски щати. В момента министърът е във Вашингтон за договарянията.

Енергийният министър акцентира, че Турция ще продължи да " способстваме за сигурността на енергийните доставки както на нашата страна, по този начин и на нашия район. "

Още предишния месец Байрактар сподели в изявление, че Турция договаря с ExxonMobil, правоприемник на " Стандарт ойл " на Джон Рокфелер, за договорка за над 1 милиард $ за закупуване на 2,5 милиона тона полутечен природен газ. Тогава той добави, че договорката може да продължи 10 години.

Турция разполага със седем интернационалните газопровода, пет уреди за полутечен природен газ, в това число три плаващи уреди за предпазване и регазификация и две подземни уреди за предпазване на природен газ.

Страната се стреми да се трансформира в основен газов център в района , да се отличи като експортьор и да бъде ефикасен управител на газа, който доставя.
 Европейска комисия проверява договорката с туския
Европейска комисия проверява договорката с туския " Боташ " за газа

Съмненията са за вероятни нарушавания на разпоредбите за конкуренция на ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР