Заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда

...
Заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда
Коментари Харесай

Борислав Сандов: Призовавам всеки, който има сигнали за корупция, да ги дава

Заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда и водите в кабинета " Петков " Борислав Сандов описа пред в първия си ден на този пост за задачите на повереното му ведомство и концепциите, които има намерение да реализира. 

" Обикновено корупцията нанася големи вреди, а от време на време дори убива . Има доста образци, за които не можем да разбираем нещо случило се с изключение на с корупция ”, сподели Сандов и добави, че прокуратурата е тази, която би трябвало да повдига обвинявания и да натоварва с проверяващи функционалности избрани органи.
 
„ Призовавам всеки, който има сигнали за корупция, да ги дава. Всеки, който има сигнали за нарушавания на околната среда, да употребява зеления телефо н към районните инспекции по околната среда ”, добави Сандов.

Той разяснява и хипотетичните аргументи, довели до бедствено състояние в елементи от Южна България след изобилните дъждове.

„ Мостовете, които видяхме срутени, не са старите мостове. Тези в Родопите са на епохи и те не престават да са там. Правени са в миналото, тъй като на 100 години е идвала висока вълна, само че през днешния ден те са непокътнати. Проблемът с новата инфраструктура е, че тя не планува. Няма мисъл и конструкция, която да споделя, че на обещано място би трябвало да се направи на по-голяма височина, тъй като ще има висока вълна в идващите години ”, посочи Борислав Сандов.

По думите му канализационните системи също би трябвало да са добре почистени , както и не би трябвало да се позволяват строителни позволения наоколо до реки.

„ Истината е, че в България има доста документи, които стоят по шкафовете и няма приложение. По същия метод имаме Стратегия за акомодация към климатичните промени. Макар и късно завършеня, тя съществува и сме платили много за нея като страна. Трябва да я извадим и да я вкараме в приложение. Тя ще ни реши част от тези въпроси ”, сподели още Сандов
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР