Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария ГабриелМария Иванова

...
Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария ГабриелМария Иванова
Коментари Харесай

Мария Габриел ще вземе участие в заседание на Съвета на ЕС „Външни работи“ в Люксембург на 26 юни 2023 г.

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова ще взе участие в постоянно съвещание на Съвета на Европейски Съюз „ Външни работи “ (СВнР). То ще се организира на 26 юни 2023 година в Люксембург, оповестиха от министерството на външните работи.

В рамките на дневния ред на СВнР ще бъдат разисквани съветската военна експанзия против Украйна, връзките сред Европейски Съюз и района на Латинска Америка и Карибите, в това число идната Среща на върха сред Европейски Съюз и Общността на страните от Латинска Америка и Карибите (ОДЛАК) на 17-18 юли 2023 година в Брюксел, тематиката за цифровата дипломация.

Акценти в дневния ред на Съвета ще бъдат и обстановката в Тунис, връзките сред Армения и Азербайджан, както и последните развития по Диалога Белград – Прищина.

В рамките на Съвета „ Външни работи “ в Люксембург българският вицепремиер ще организира двустранни срещи и с министрите на външните работи на Франция, Нидерландия и Швеция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР