Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел е

...
Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел е
Коментари Харесай

Мария Габриел участва в общия дебат на 78-та сесия на ООН

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел е на работно посещаване в Ню Йорк , където ще вземе присъединяване в общия спор на 78-та сесия на Оценка за съвместимост на Организация на обединените нации и съпътстващи събития. Вчера вицепремиерът взе участие в откриването на Срещата на върха за Целите за стабилно развиване, оповестиха от Министерство на външните работи /МВнР/. Тя направи изявление на министерската среща на тематика „ Ролята на изкуствения разсъдък за ускорение на напредъка за реализиране на Целите за стабилно развиване “.

Вицепремиерът ще взе участие и в срещата на министрите на външните работи на страните членки на Европейски Съюз. Днес Мария Габриел ще взе участие в откриването на Общия спор на 78-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации .

Програмата на вицепремиера планува редица двустранни срещи, в това число двустранна среща от името на Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел, с министъра на външните работи на Република Чили Алберто ван Клаверен.

Мария Габриел ще вземе присъединяване и в Министерската кръгла маса по отношение на нуждата от изменение на Римския статут, както и в Четиристранна среща на равнище външни министри сред България, Гърция, Румъния и Хърватия. Предвижда се да бъдат дискутирани тематики, свързани с самодейността „ Три морета “, районно и икономическо съдействие.

На 20 септември Мария Габриел ще взе участие в съвещанието на Съвета за сигурност /открит дебат/ на Организация на обединените нации на тематика “Отстояване на задачите и правилата на Устава на Организация на обединените нации посредством ефикасен мултилатерализъм – поддържане на мира и сигурността в Украйна ”.

Програмата на вицепремиера включва и сключване на Споразумението към Конвенцията на Организация на обединените нации по морско право за предпазване и стабилно потребление на морското биологично многообразие в зоните оттатък национална пълномощия.

На 21 септември програмата на вицепремиера планува присъединяване в подготвителната министерска среща за Срещата на върха за бъдещето, както и среща с генералния секретар на Организация на обединените нации, дружно с президента Румен Радев.

Мария Габриел ще вземе присъединяване и в събитие на световната самодейност „ Неограничено потомство “ на тематика “Двойният преход: подготовка на идващото потомство за зелено и цифрово бъдеще ”, на което е член на УС. Инициативата е на генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутереш. Вицепремиерът ще организира и двустранни срещи с госпожа Катрин Ръсел, изпълнителен шеф на УНИЦЕФ и Сима Бахус, заместник-генерален секретар на Организация на обединените нации и изпълнителен шеф на ООН-Жени. Програмата на вицепремира планува и Трансатлантическа вечеря на министрите на външните работи.

На 22 септември Вицепремиерът ще вземе присъединяване в Министерска среща на Комисията за създаване на мира . Мария Габриел ще се включи и в полемиката за визията за обезпечаване на бъдещето посредством приобщаващ стопански напредък, енергийна сигурност и публично-частно съдействие.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР