Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел e

...
Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел e
Коментари Харесай

Мария Габриел и Антъни Блинкен обсъдиха в телефонен разговор стратегическото партньорство със САЩ

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел e провела телефонен диалог с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, заяви Министерство на външните работи.

Държавният секретар изрази поддръжка за новото държавно управление на Република България и поздрави неговата ясна евроатлантическа ориентировка, разясняват от ведомството. На собствен ред Мария Габриел открои значимостта на 120-ата годишнина от установяването на дипломатическите връзки сред България и Съединени американски щати. Вицепремиерът показа и главните цели на държавното управление, като акцентира измежду тях дейната роля на България в Европейски Съюз и НАТО. Изтъкната бе и eвропейската вероятност за Западните Балкани при съблюдаване на контрактуваните задължения.

Стратегическото партньорство със Съединени американски щати като опция за усилване на съдействието сред двете страни в области от съвместен интерес е била централна тематика в диалога. Присъединяването на България към Програмата на Съединени американски щати за безвизово пътешестване остава значим приоритет, показват от Министерство на външните работи. Мария Габриел и Антъни Блинкен са се обединили към значимостта на поддръжката за Украйна като в този подтекст и от двамата е регистрирана значимостта на визитата на президента на Украйна Володимир Зеленски в България.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР