Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина

...
Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина
Коментари Харесай

Екатерина Захариева прие британския министър по Брекзит

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила одобри през днешния ден Дейвид Дейвис, министър за излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

„ Преговорите по Брекзит навлязоха в своята решителна втора фаза, точно по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. България извършва отговорно ролята си в процеса и имам вяра, че успяхме да създадем уравновесена и спокойна атмосфера, в която да продължим договарянията “, съобщи Захариева по време на срещата.

„ Впечатлени сме от Българското председателство, което е доста положително, почтено и подхожда с схващане “, съобщи от своя страна Дейвид Дейвис.

„ Предстои да бъде открито решение на няколко паралелни процеса - договарянията по юридическия текст на Споразумението по отдръпване, в това число и върху преходния интервал, както и подготовка за бъдещите връзки “, напомни българският вицепремиер. Тя добави, че първият план на Европейска комисия на Споразумението по отдръпване е реалност, и съставлява основа за водене на договаряния.

„ Някои от въпросите, по които би трябвало да реализираме консенсус не са лесни, само че съм оптимист, че ще успеем да намерим най-хубавото и уравновесено решение, което да бъде в интерес и на жителите и бизнеса “, акцентира Екатерина Захариева.

Като основни тематики на отдръпването, по които е изключително значимо да бъде реализирана изясненост, тя открои правата на жителите и финансовите въпроси.

Външният министър означи, че постигането на амбициозно съглашение за бъдещите връзки, което да отива оттатък търговията и сигурността и да подхожда на стратегическата тежест на Обединеното Кралство за Европа ще бъде в интерес и на Европейски Съюз и на Лондон.

„ Важно е да се фокусираме върху бъдещето, да не бъдем прочувствени, а прагматични. За всички нас е по-добре да реализираме съглашение допустимо най-скоро “, сподели Захариева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР