Заместник-министър Костадин Коджабашев взе участие в Конференция за солидарност с

...
Заместник-министър Костадин Коджабашев взе участие в Конференция за солидарност с
Коментари Харесай

Зам.-министър Коджабашев участва в Конференцията за солидарност с украинския народ в Париж

Заместник-министър Костадин Коджабашев взе присъединяване в Конференция за взаимност с украинския народ, състояла се на 13 декември в Париж.

Тя беше открита от президента на Франция Еаманюел Макрон и президента на Украйна Володимир Зеленски и съпредседателствана от министър-председателя на Украйна Денис Шмигал и външния министър на Франция Катрин Колона.

Мащабното събитие, в което взеха присъединяване 46 страни и над 30 интернационалните организации, имаше за цел да активизира интернационалната общественост за възобновяване на засегнатата от съветските офанзиви сериозна инфраструктура в Украйна. Всички участници показаха взаимност и съпричастност с украинския народ и се ангажираха да окажат поддръжка съгласно своите благоприятни условия за превъзмогването на тежкия зимен интервал. Според уредниците по време на конференцията са били оповестени към 1 милиард евро за тази цел.

В своето изявление заместник-министър Коджабашев удостовери непоколебимата поддръжка на България за украинския народ в този сериозен за него интервал. От началото на съветската експанзия България е предоставила общо 224 милиона евро като помощи за Украйна. 146 хиляди украински бежанци са регистрирани за краткотрайна протекция в България Възможностите за спомагателен принос включват земеделска помощ, даване на електрогенератори, както и финансова поддръжка посредством интернационалните организации. Важна роля в това отношение имат и начинания на български неправителствени организации и жители.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР