Заместник-лидерът на Лейбъристката партия Андежа Рейнър не пожела да се

...
Заместник-лидерът на Лейбъристката партия Андежа Рейнър не пожела да се
Коментари Харесай

Заместник-лидерът на Лейбъристите не се извини, че нарече управляващите „отрепки“

Заместник-лидерът на Лейбъристката партия Андежа Рейнър не пожела да се извини за думите си, че ръководещите консерватори са „ отрепки “. Лейбъристката партия организира годишния си конгрес, на който апропо бе подкрепено предлагането на Киър Стармър за смяна на разпоредбите за избор на водач в бъдеще.

Анджела Рейнър провокира същински възторг с изказването си, че консерваторите са „ хомофобски, расистки и женомразки отрепки “.

Лидерът на партията Киър Стармър се дистанцира от нейното мнение, само че в неделя Рейнър съобщи, че твърдо застава зад думите си.

Тя означи, че коментарът й е направен  на „ същия махленски език, с който се показва работническата класа от нейния роден север “. 

Рейнър добави, че би се извинила единствено, в случай че Борис Джонсън се извини за негови предходни мнения, които са точно хомофобски, расистки и женомразки, като да вземем за пример този, че „ мюсюлманките, носещи бурки, наподобяват като пощенски кутии “.

На самия конгрес, който се организира в Брайтън, бе гласувано за смяна в разпоредбите за избор на водач. Предполагаше се, че предлагането на Стармър да се дава по-голямо присъединяване на депутатите за сметка на членската маса, няма да бъде утвърдено, само че след смяната на мнението на един от водещите профсъюзи,  53%. От делегатите гласоподаваха с „ да “.

На конгреса също така бе подкрепена и самостоятелна процедура за разглеждане на тъжби за расизъм откакто партията понесе доста рецензии, свързани с антисемитизъм, през последните години.

Киър Стармър съобщи, че измененията са огромна стъпка към продобиване на общите избори от лейбъристите, които към този момент губят четири следващи гласувания.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР