Заместник-кметът по строителство с отнетите права преди минути е подал

...
Заместник-кметът по строителство с отнетите права преди минути е подал
Коментари Харесай

Георгиев: Зам.-кметът по строителство подаде оставка, Терзиев да обясни ситуацията

Заместник-кметът по строителство с отнетите права преди минути е подал оставка. Това заяви заместник-председателят на СОС и общински консултант от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.

Георгиев прикани столичния кмет Васил Терзиев да изясни обстановката.

" Има ли София кмет? Терзиев незабавно би трябвало да излезе и да изясни какво се случва с екипа му ", съобщи заместник-председателят на СОС и добави: " За едни милион и половина жители запитвам ".

По-рано през днешния ден, на страницата си във фейсбук Георги Георгиев написа: „ С експлицитна заповед преди дни Васил Терзиев лишава правото на личния си заместител с най-големият сектор и дължи незабавни отговори за какво го е направил:

А) има подозрения, че Матов е корумпиран;
Б) видял е, че Матов няма нужните експертни качества;
В) Матов нито е подкупен, нито е неопитен обаче не слуша и по тази причина някой различен ще дърпа конците зад кадър.

Такова отнемане от пълномощия на най-важния заместник-кмет е без казус и го трансформира във фигурант. Това ли е обещаната бистрота и готовият екип на Терзиев? “, пита с подигравка Георгиев.

Припомняме, че към екипа от „ топ експерти “ на Терзиев от дълго време витаят кавги. Преди няколко месеца го напусна арх. Любо Георгиев, който се представяше по време на изборната акция като част от екипа на Терзиев и трябваше да стане основен проектант на столицата. Георгиев се раздели с Терзиев, поради противоречие с визията му за развиване на София. Почти три месеца кметството заставам без заместител кмет по строителството, в търсене на експерт. Матов бе назначен на поста през януари, само че очевидно към този момент е нежелателен. В Столична община се разяснява, че Терзиев търси хора за разнообразни позиции.

В кметството разясняват, че проблемите на Терзиев идват от характеровите му особености – затворен, мнителен, неразговорлив, надменен. Натоварил е секретарката си Никол Левакова да комуникира с подчинените му, а това блокира работата, настояват злите езици.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР