Заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков

...
Заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков
Коментари Харесай

Пловдив ще е домакин на втория Фестивал на способностите

Заместник-кметът по спорт, юношески действия и обществена политика Георги Титюков ще открие в събота - 14 септември 2019 година в 11:00 часа Фестивал на качествата. До 20:00 часа на Площада пред Българска народна банка в Пловдив жителите и гостите на града ще имат опция да споделят насладата от живота дружно с над 300 индивида с разнообразни усложнения от цялата страна. Фестивалът на качествата 2019 / Ability Fest 2019 ще е самобитен празник на уменията и разликите, с 15 арт работилници, кулинарно съпреживяване с известни готвачи, музика и танци. Първото издание на Фестивала на качествата мина с триумф в София през октомври 2017 година

Фестивалът ще показва и уменията на хора с разнообразни усложнения и кани всеки искащ да се включи, без вход и без предварителна поръчка. Арт работилници включват разработване на бижута, керамични фигури, значки и др.; садене на цветя; енкаустика. Всеки ще има опция да създаде нещо с ръцете си, което да отнесе за спомен вкъщи. В събитието ще се включат и представители на образователни заведения по изкуствата в Пловдив. Водещ ще е Костадин Шанков - участник в телевизионното шоу Master Chef.

Организатори на събитието са Българската асоциация за лица с интелектуални усложнения (БАЛИЗ) и Сдружение Паралелен свят, с присъединяване на мрежата от организации за хора с разнообразни усложнения в цялата страна.

“Първото издание на фестивала преди две години даде опция на доста хора посредством съпреживяване в интерактивни занимания да влязат в обувките на хората с разнообразни усложнения. Вярваме, че в Европейската столица на културата Пловдив тази година, дружно ще можем да създадем този неповторим план празник, и че търпението, емпатията и разбирането ще заемат мястото на нетолерантността ”, споделят уредниците и допълват: “Фестивалът е израз на нашата увереност, че другите качества са метод да открием неповторимото в индивида против нас. А когато творим дружно, всеки е неповторим и разликите са полезност. ”

Фестивалът на качествата 2019 / Ability Fest 2019 е на 14 септември в Пловдив, на Площада пред Българска народна банка, от 11:00 до 20:00 часа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР