Заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен

...
Заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен
Коментари Харесай

Зам.-кметът Панов участва в Осмата работна среща между туристическия бизнес и местната власт в Стара Загора

Заместник-кметът по просвета, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов взе присъединяване в Осмата работна среща сред туристическия бизнес и локалната власт, която се организира от 4 до 6 октомври в Стара Загора.

Организатор на тридневния конгрес, който е отдаден на споделената отговорност при развиването на устойчива туристическа дестинация и туристически артикул, е Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници (АБТТА). Дискусиите през тази година се организират под мотото „ Преосмислен туризъм “.

Споделената отговорност и ролята на страната, локалната власт, бизнеса и науката за изграждане  на първокачествен и конкурентоспособен народен туристически артикул бе тематиката на първата панелна полемика на 4 октомври, в която Пламен Панов взе участие с презентация и диалог с участниците.

В модула „ Модерно и стабилно туристическо развиване “ в частта „ Как да развием устойчива туристическа дестинация и артикул в изискванията на рецесии – взаимоотношения сред локалните структури за ръководство на туризма, културните институции и бизнеса, Пламен Панов показа положителния опит на община Пловдив, който бе даван като образец за сполучливи практики по време на целия конгрес. Той описа за работата на пловдивските културни институти, за главните резултати на самодейността Европейска столица на културата от 2019 година до през днешния ден, за сполучливите културни събития от богатия календар на града и техния принос за стопанската система и туризма, както и за огромните планове, по които община Пловдив работи сега, измежду които е плана „ Културното завещание на Пловдив, показано в ревитализирани, реставрирани и реновирани места “, спечелил безплатно финансиране в размер на 781 550 лв. по Норвежката стратегия. В плана, създаден от екип на общината са включени Градска художествена изложба, Регионален исторически музей, Регионален археологически музей, Регионален етнографски музей, Регионален природонаучен музей, Народна библиотека „ Иван Вазов “ и ОИ „ Старинен Пловдив “. Партньор на община Пловдив е Cross-Cultural Introduction AS от Норвегия.

Заместник – кметът показа пред аудиторията и елементи по концепцията, в развой на реализация, за разкриване на първо общинско заведение в енотеката на къща „ Хиндлиян ”. Проектът планува кухненски блок, кафетерия и енотека, където Община Пловдив да предлага специфична храна и питиета. Старият град към този момент има и своя запазена марка крафт бира „ Трите хълма ”. Пивото е създадено с помощта на взаимната самодейност на Община Пловдив и „ Каменица ” АД.  Общински институт  „ Старинен Пловдив ”  сега работи и по план, финансиран от НФ Култура за обживяване на недвижимото културно завещание на Античен спектакъл посредством използване на новаторски и прогресивни технологии.  Той планува пространството под орхестрата на Античния спектакъл да бъде отворено за гости и да оживее с мултимедия, холограми, модерни технологии и осветяване, разказващи историята, съгласно която там са стояли гладиаторите преди да излязат на сцената.

Презентациите и полемиките не престават до четвъртък, в това число. Форумът в Стара Загора събира в града на липите близо 30 представители на локалната власт в България, както и 20 от страна на туристическия бранш. В програмата с изключение на тематични бизнес полемики, е планувано участниците в срещата да прегледат огромна част от културните институции и забележителностите на Стара Загора и района.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР