Заместник-кметът на Сопот Николай Новаков поиска оставката на председателя на

...
Заместник-кметът на Сопот Николай Новаков поиска оставката на председателя на
Коментари Харесай

Заместник-кмет поиска оставката на шефката на Общинския съве...

Заместник-кметът на Сопот Николай Новаков изиска оставката на ръководителя на Общинския съвет Нели Пенева. Тя не е почтена за този пост, съобщи той пред публицисти след близо двучасово съвещание на непрекъснатите комисии към локалния парламент, на което още веднъж бе обсъждан казуса със положението и ръководството на общинската болница „ Иван Раев “. Нели Пенева отсъстваше от съвещанието, само че в хода на разискванията бе припомнено, че тя в качеството си ръководител на Общински съвет е отменила еднолично решение на съвета за осъществяване на конкурс за шеф на Многопрофилната болница за дълготрайно лекуване „ Иван Раев “. Освен това годишният финансов доклад на болничното заведение отлежава два месеца в деловодството на Общински съвет без да бъде предаден на кмета на общината, с цел да внесе той докладна бележка за неговото разискване в локалния парламент, разяснява пред съветниците заместник-кметът Николай Новаков.

Има въпроси, които би трябвало да бъдат обсъждани на председателски съвет и там да бъде решено дали ще влязат в съвещание на Общинския съвет, само че от началото на мандата до момента ръководителите на групите общински съветници са заседавали единствено два пъти, стана ясно по време на съвещанието на непрекъснатите комисии.

На въпрос на репортера към общинските съветници дали желаят оставката на Нели Пенева от председателския пост, част от тях отвърнаха с безмълвие. Предстои обаче Нели Пенева да внесе доклад за работата на Общинския съвет през първото полугодие, това ще стане евентуално на съвещанието през юли, разясниха общински съветници. Тогава вероятно в хода на разискванията може да се дискутира и работата на ръководителя.

На днешното съвещание на непрекъснатите комисии общинските съветници обсъждаха процедурни въпроси, свързани с МБПЛ " Иван Раев " – приемане на годишния доклад за активността на сдружението, нуждата от правене на проект за развиването на лечебното заведение и дефинитивно решение на въпроса с ръководството на сдружението.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР