Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев извърши оглед на дейностите

...
Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев извърши оглед на дейностите
Коментари Харесай

Започва ремонтът на улиците „Юмрукчал“ и „Любен Каравелов“ 

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев извърши оглед на дейностите по ремонта на две улици в Разград – „ Юмрукчал “ и „ Любен Каравелов “. Рехабилитацията на двата натоварени пътни сектора е част от финансовата стратегия на Община Разград, прави се със средства от общинския бюджет.

За осъществяване на ремонтните действия бе извършена социална поръчка с планирана стойност 118 000 лева с предмет „ Извършване на главен ремонт на улица „ Любен Каравелов “ гр. Разград- излаз за гр. Исперих(от кръстовището с ул. „ Княз Борис “ до ул. „ Бърни Бърнев “ гр. Разград) и ул. „ Юмрукчал “ гр. Разград (от ул. „ Жеравна “ до ул. „ Ивайло “ гр. Разград) “. Обществената поръчка бе извоювана от „ Пътно строителство “АД.

Само една от двете улици е затворена от през днешния ден, до момента в който се прави ремонтът по нея – „ Любен Каравелов “, където секторът за ремонт е с повърхност 2300 кв.м. Предвиден е обходен маршрут – през улиците „ Бърни Бърнев “ и „ Св. Климент “. В интервала на ремонта живущите на ремонтиращата се улица могат да паркират колите си в прилежащите улици, в гаражите си или на обособени места пред парцелите си, само че не и на пътното платно.

В момента по ул. „ Любен Каравелов “ се прави подготовка за ремонта във връзка с покачване на шахтите и отоците. Те са отворени и изрязани, ще им се слагат нови нивелиращи се капаци, които ще могат да се изравнят с равнището на улицата.

Профилиране и равнене се прави и на ул. „ Юмрукчал “, където плануваният за ремонт сектор е с повърхност 4 930 м. Тя няма да бъде затваряна за придвижване, защото е по-широка и има опция и до момента в който строителната компания работи, да минават коли – изясни в диалог със заместник-кмета Добрин Добрев техникът по асфалтополагане във фирмата-изпълнител „ Пътно строителство “ Тургай Хюсеинов. Ако метеорологичното време разреши, асфалтирането на „ Юмрукчал “ е планувано за на следващия ден и вдругиден – 17 и 18 май.

Съгласно подписания сред възложителя Община Разград и изпълнителя „ Пътно строителство “АД контракт срокът за осъществяване на публичната поръчка е 20календарни дни, считано от датата посочена във възлагателно писмо от страна на Възложителя. Възлагането на типове СМР, включени в предмета на поръчката, следва да е съобразено с метеорологичните условия изискуеми според нормативната уредба за тяхното осъществяване.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР