Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев извърши оглед на района

...
Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев извърши оглед на района
Коментари Харесай

Продължава подготовката за обновяване на растителността около механа „Лятно кино“ в Разград

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев извърши оглед на региона в Градския парк към кръчма „ Лятно кино “, където продължава подготовката на възобновяване на растителността.

Дейностите се правят по самодейност на притежателя на заведението Йордан Тачев и с финансово застраховане от негова страна, след консултация с общинския отдел „ Опазване на околната среда “ и Оперативна програма “Паркстрой “.

Днес в сектора към детската площадка до заведението бе положена и подравнена хумусна почва, която ще бъде основата на тревната смеска. Предстои създаване на поливна система и засяване на райграс, както и засаждане на 19 фиданки на мястото на 15-те отстранени дървета, които бяха сухи и създаваха предпоставки за произшествия с минувачите и играещите на детската площадка. Компенсаторно залесяване с още 56 дървета ще бъде осъществено и в други региони на Градския парк. Около детската площадка ще бъдат засадени по-нискостеблени типове: кълбовидни акации – 5 броя, червени кестени – 7 и червен дъб – 7.

Междувременно Оперативна програма “Паркстрой “ продължава работа и в различен сектор от Градския парк – почистване в подножието на Пантеона на почвопокривна растителност, обхванала огромна част от пътеките към монумента. Община Разград планува и там възобновяване на растителността, както и възобновяване на осветлението.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР