Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев бе сред миряните, които

...
Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев бе сред миряните, които
Коментари Харесай

Русенският митрополит Наум отслужи водосвет за Деня на Разград

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев бе измежду миряните, които участваха тази заран на водосвет и заупокойна молитва за починалите съветски воини и български опълченци, отслужен в църквата „ Св. Николай Чудотворец “ от Русенския митрополит Наум в съслужение с архиерейския наместник отец Георги и храмовия духовник отец Васил.

Това бе първото за деня събитие, част от програмата на празничните изяви, отдадени на 28 януари – Деня на Разград. В приветствието си към миряните Дядо Владика напомни историческите събития от преди 144 години, както и традицията всеки набожен човек при реализирано положително дело да благодари на Бога. „ След Освобождението на всеки град освободителните войски в тържествен строй са се отправяли към локалния храм, където се е отслужвал признателен молебен за извоюваната победа. Днес, 144 години по-късно, още веднъж сме в храма, където нашите предшественици са благодарили за извоюваната и дълго чакана независимост! Като знак за високата й цена, дано пазим този подарък и всеки на своя пост да спомага Отечеството ни да бъде мощно, проспериращо и без значение! “ – сподели още Русенският митрополит Наум.

Той пожела прекрасен празник на всички разградчани и в диалог със заместник-кмета Добрин Добрев след водосвета поздрави локалната администрация за богатата стратегия, отдадена на Деня на Разград.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР