Заместник-главният редактор на в. ДУМА Георги Георгиев е тазгодишният носител

...
Заместник-главният редактор на в. ДУМА Георги Георгиев е тазгодишният носител
Коментари Харесай

Георги Георгиев е носител на наградата за журналистика „Георги Кирков-Майстора“


Заместник-главният редактор на в. ДУМА Георги Георгиев е тазгодишният притежател на премията на Народно събрание на Българска социалистическа партия за политическа публицистика и журналистика „ Георги Кирков-Майстора “. Призът бе връчен през днешния ден на гала пред барелефа на създателите на социалистическото придвижване на Бузлуджа. Социалистите означиха с тържествена гала и поднасяне на венци и цвета 130 години социалистическо придвижване в България.

„ Няма друга медийна общественост в България, с изключение на лявата медийна общественост, която да ми дава тази независимост на изложение, от която нуждая се. Няма друга политическа среда, с изключение на лявата политическа среда, която да обезпечава на левите публицисти тази независимост. Тя произтича и от дълбокия либерализъм на българската левица и Българската социалистическа партия в частност. Демократизъм с който, апропо, се злоупотребява от дълго време и даже е считан за уязвимост “, бе част от обръщението на Георги Георгиев към симпатизантите и членовете на левицата и към читателите на в. ДУМА.

Приемам това самостоятелно отличие и като премия за колектива на вестник ДУМА, вестник с сложна орис, само че свободен от мерзавщината, която е дамгосала родната публицистика. Привилегия е да работиш в подобен вестник, съобщи още носителят на премията.

Честито, Жоро, гордеем се, че си част от ДУМА!
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР