Заместник-директорът на Институт Роберт Кох Ларс Шааде предупреди, че още

...
Заместник-директорът на Институт Роберт Кох Ларс Шааде предупреди, че още
Коментари Харесай

В Германия се опасяват от втора Covid-19 вълна още преди есента

Заместник-директорът на Институт " Роберт Кох " Ларс Шааде предизвести, че още преди есента може да настъпи втора ковид вълна , като това ще зависи от държанието на хората, осведоми " Ройтерс ".

Случаите понижават, само че това не е сигнал за отбой , означи той на конференция.
 Мерките за обществена отдалеченост в Германия удължени до 5 юни
Мерките за обществена отдалеченост в Германия удължени до 5 юни

Канцлерът Ангела Меркел и министър председателите на провинциите са постигнали съглашение за разхлабване на рестриктивните мерки

От института оповестиха, че базовото репродуктивно число (R0) на ковид в Германия сега е 0,65. Този индикатор е един от главните фактори, които непрекъснато се наблюдават и въз основата на него се вземат решения за разхлабване на ограничаващите ограничения.

Базово репродуктивно число от 0,65 значи, че 100 души с ковид ще заразят приблизително още 65 души , т.е. броят на новозаразените ще намалее.

По-рано началникът на канцеларията на немския канцлер предизвести, че п андемията от ковид ще продължи минимум до края на годината.
 В Германия се договорили да отварят съвсем всичко
В Германия се договорили да отварят съвсем всичко

Федералното държавно управление на Германия и провинциите се съгласиха да се отворят всички магазини и да се възобновят аматьорските спортни мероприятия

" В момента ние не живеем след пандемията, а по-скоро живеем в средата на пандемията, тя ще бъде с нас за известно време, минимум тази година и това е най-оптимистичното ", сподели Хелге Браун пред радио Deutschlandfunk.

Вчера федералното държавно управление на канцлера Ангела Меркел и министър председателите на 16-те провинции се договориха да разхлабят ограничаващите ограничения. Федералното държавно управление разрешава решенията за разхлабване да се вземат на районно равнище.

123 умряли и близо 1300 инфектирани с Covid-19 в Германия за денонощие.

По последни данни на Световната здравна организация по света има към 3,6 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 251 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 3,7 млн. случая и над 264 000 умряли в 187 страни, възстановили са се повече от 1,2 млн. души.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР