Заместник-държавният секретар Уенди Шърман разговаря с българския премиер Кирил Петков,

...
Заместник-държавният секретар Уенди Шърман разговаря с българския премиер Кирил Петков,
Коментари Харесай

Зам.-държавният секретар на САЩ към Кирил Петков: Благодаря за лоялността ви към НАТО

Заместник-държавният секретар Уенди Шърман беседва с българския министър председател Кирил Петков, заяви Правителствената осведомителна работа.

Заместник-държавният секретар и министър-председателят потвърдиха стратегическото партньорство сред Съединени американски щати и България. Заместник-държавният секретар поздрави Петков за неотдавнашното решение на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) да стартира диалози с България за нейното присъединение и удостовери уговорката на Съединени американски щати да работят с сътрудниците си членки на Организацията за икономическо сътрудничество и раз в поддръжка на този развой.

Заместник-държавният секретар Шърман благодари на министър-председателя за ролята на България като благонадежден съдружник в НАТО предвид на ескалиращите дейности на Русия по отношение на Украйна и разиска нашия споделен ангажимент към суверенитета и териториалната целокупност на Украйна.

Уенди Шърман и Кирил Петков разискаха и задачите на българското държавно управление в оправянето с Коронавирус пандемията, диверсификацията към чисти енергийни източници и използването на антикорупционни промени като цели, които ще са от изгода за българския народ.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР