Замърсяване на водата в Черно море не е имало и

...
Замърсяване на водата в Черно море не е имало и
Коментари Харесай

Министър Динкова: Замърсяване на водата в Черно море не е имало и няма да има

" Замърсяване на водата в Черно море не е имало и няма да има съгласно данните в идващите 10 дни, даже прогнозите са все по-добри ", съобщи пред Българска национална телевизия министърът на туризма Зарица Динкова.

" Река Дунав е като натурален филтър ", подсети тя.

Мониторингът продължава. Министерството на туризма получава 10-дневни прогнози, които отразяват теченията в Черно море. По думите ѝ с всеки минал ден прогнозата става все по-благоприятна за водата в българската акватория.

 

" Към момента се ревизира един път седмично. Към момента сътрудниците са решили, поради обстоятелството, че няма такова рисково течение - Дунав служи като натурален филтър, който даже и при вероятно нахлуване, каквото не се планува, би могъл да изтласка замърсяванията. Предполагам, че все още те преценят, че това дава задоволително сигурност ", съобщи Зарица Динкова - министър на туризма.

 

Тя посочи, че против страната ни се води сериозна хибридна акция, която удря по българския бизнес и България като туристическа дестинация.

 

До края на годината Министерство на туризма е защитило оставането на понижената ставка от 9% Данък добавена стойност за сектора. Зарица Динкова ще упорства облекченото Данък добавена стойност да остане в действие и идната година.

За идната година ведомството възнамерява да отбрани и по-висок бюджет да туризма като акцентира на новаторска реклама.

 

Работи се и за решаването на казуса с дефицита на фрагменти в туризма и визовите проблеми, с които се сблъскват сезонните служащи у нас, които идват от чужбина.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР