Замък от 17-и век край Дънди е обявен за продажба

...
Замък от 17-и век край Дънди е обявен за продажба
Коментари Харесай

Колко струва един шотландски замък?

Замък от 17-и век край Дънди е разгласен за продажба с цена от 625 хиляди английски лири (730 хиляди щатски долара), съобщи ДПА.

Разположена северно от шотландския град, жилищната постройка на замъка Поури, е претърпяла главен ремонт от актуалните си притежатели през последните три десетилетия.

Запазени са елементи от средновековните и ренесансовите й характерности в сходство с историята.

Продажбата на замъка е поверена на компания, която го показва като място, уместно за фамилен дом, ваканционен парцел или инвестиция.

В центъра на историческата постройка има салон с повърхност от 30,2 квадратни метра с висок корубест таван и столова с подова настилка от каменни плочи, камина и таван с дъбови греди.

Замъкът е имал лична пекарна, която в този момент е превърната в кухня с столова, има пещ за самун и готварска печка.

Домът разполага с три двойни спални, в това число тази " на земевладелеца и неговата дама ", с открита камина и корубест таван, а също и душ кабина.

От нея може да се стигне до " стаята в кулата ", която сега е кабинет, а преди е била употребена за ателие.

На територията на замъка има и монумент, датиращ от 16-и век.

Произходът на земята може да бъде проследен към 850 години обратно, до 1172 година, когато крал Уилям Първи я подарява на Робърт Огилви, граф на Ангъс.

Оттогава при ръководството на парцела преобладават две семейства: Огилви и Фотрингам, притежавайки замъка в продължение на към 600 години, фамилиите интензивно вземат участие в политиката и споровете на Късното средновековие, Ренесанса и интервала на великите географски открития.

Писма демонстрират тяхната преписка с кралски особи, в това число с Мери, кралицата на Шотландия.

" Поури е рядка опция да притежавате красиво реновиран палат, с връзки с някои от известните кралски персони на Шотландия и значими исторически събития ", споделя мениджърът на парцела Дейвид Флечър. Той отбелязва, че може да бъде направено преустрояване на стаите в историческата постройка.

Замъкът се намира на към пет километра от Дънди, като пътната инфраструктура е отлична, има железопътен и въздушен превоз. В региона се намират голф стадиони от международна класа, акцентира Флечър. Той е уверен, че парцелът ще притегли интереса на необятен кръг от възможни купувачи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР