Зам.-транспортният министър Ангел Попов смята, че с дейността си от

...
Зам.-транспортният министър Ангел Попов смята, че с дейността си от
Коментари Харесай

Ангел Попов няма доказателства за купени шофьорски книжки

Зам.-транспортният министър Ангел Попов счита, че с активността си от министерството били нарушили нечии ползи. Това била евентуалната причина сподвижници на Николай Колев - Босия да желаят да осъществят " цивилен арест " против него

" С тези жители или част от тях се видяхме преди месец в наличието на министър Ивайло Московски. Тогава поискахме да ни дават документи, които потвърждават, че се продават шофьорски книжки. Такива документи не ни бяха показани ", сподели Ангел Попов малко откакто служителите на реда и защитата на министерството стопираха хората, пристигнали да арестуват заместител министъра.

" Тези жители, в случай че имат информация за продадени шофьорски книжки - една година обратно, аз на следващия ден ще им спомагам и дружно с тях тук - на тази маса, ще стоят две профилирани организации, които дружно ще представим тези документи, в случай че има такива документи. Говоря за една година обратно ", сподели Ангел Попов.

Припомняме, поради корупция в системата и продажба на шофьорски книжки Николай Колев - Босия гладува 81 дни. Видният отстъпник искаше оставката на транспортния министър Ивайло Московски.
Босия спря гладната си стачка едвам когато по искане на премиера Бойко Борисов транспортният министър Ивайло Московски подаде оставка след злополуката край Своге, в която починаха 17 души.

Той още веднъж повтори, че в случай че има информация за същия интервал - една година обратно, че се продават шофьорски книжки: " Заедно ще внесем този сигнал, без значение против кого е. "

Попов прочете заглавието на План за работа на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация ", Национална полиция и Национална организация по приходите. По думите му този проект обгръща механически пунктове, автошколи - доста хора наранени има. За да се оправим с тези неща, в това число с проблемите с използването на несигурни моторни средства тези ограничения са наложителни.

Освен това имаме отговорности към Европейски Съюз и би трябвало да отговаряме на избрани условия, които би трябвало да съблюдаваме, сподели Попов. Той изреди - непоколебим надзор на техническите пунктове, особено отношение към школите, където се образоват новите водачи.

" Ние сега ще промениме нормативната база, разделяме закона на три - там, където ще бъдат регламентирани какви ограничавания ще имат и по какъв начин младите водачи до първата си година ще ръководят моторните транспортни средства. Това е за мене метода на връзка с тези хора ", съобщи Ангел Попов.

Той още веднъж сподели: " Ако има нещо - дружно с вас викаме контролните органи и предаваме всички, които са отговорни на тях ".

Според зам.-министъра има наранени ползи (на компании от сектора - б.р.). Той показа стенограма от Национална агенция за приходите - наранени 326 пункта и укрити налози 19,4 млн. лв. и добави, че не е единствено това.

Той изреди действия като прекосяване на годишен механически обзор на неизправни коли, надзор върху образователните центрове, където е ковачницата на новите водачи.

Заедно с сътрудниците от Национална агенция за приходите и Икономическа полиция работим доста съществено. Има и ще има резултат, закани се Попов.

Всички сигнали, които сме подали, са обработени от сътрудниците от тези профилирани организации, изясни той.

" Извършените арести са на база на нашите сигнали, в това число и последния арест на едни господа от една автошкола в Бургас ", сподели зам.-министърът на превоза.

По думите на Попов от един месец към този момент имат единна осведомителна система с Национална агенция за приходите, където се автоматизирано се ревизира дали автомобилът е с заплатен годишен налог. Никой към този момент не би трябвало да желае на пунктовете книжен притежател на тази информация. Според него имало опити избрани пунктове да пробият системата: " към този момент - несполучливо. Един пункт в един дребен град оня ден се опита да пробие системата 400 пъти ".

Относно опита на сподвижници на Николай Колев - Босия да извършат цивилен арест на Ангел Попов, зам.-министърът сподели: " Искаме те да ни кажат къде сме позволили неточност в границите на тази година, която мина ".

Попов съобщи, че бил видял информация, която сподвижниците на Босия имат, за 2013 година и: " тя е тествана, тествана от прокуратурата, от ГДБОП - няма нищо, което може да... може би е позволена... 2013 година Искате ли в този момент да ви заведа и да ви покажа по какъв начин се изпитва доктрина сега ", приключи представянето си Ангел Попов.

Припомняме, при назначението на Ангел Попов за зам.-министър на превоза имаше бурни митинги от сектора.
През 2017 година основният прокурор Сотир Цацаров изиска пояснение на информацията, че зам.-министър на превоза е изнудвал превозвачи. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР