Зам.-шефът на следствието Игор Краснов сменя Юрий ЧайкаСлед правителствените рокади

...
Зам.-шефът на следствието Игор Краснов сменя Юрий ЧайкаСлед правителствените рокади
Коментари Харесай

Путин смени и главния прокурор на Русия

Зам.-шефът на следствието Игор Краснов сменя Юрий Чайка
След държавните рокади в Русия президентът Владимир Путин смени и основния прокурор. Държавният глава предложи обвинител № 1 Юрий Чайка да бъде заменен от Игор Краснов – зам.-шеф на авторитетния Следствен комитет, заяви ТАСС.

Причина за рокадата е прекосяването на Чайка на друга работа, посочи РИА Новости, цитирайки пресслужбата на Путин. Предложението е импортирано в Съвета на федерацията - горната камара на съветския парламент. Очаква се формалното назначение на Краснов да стане на 22 януари.

„ Това е решението на президента. Това е неговото право на държавен глава и той е упражнил това свое право ", разяснява пред публицисти Дмитрий Песков, представител на съветския водач. Що се отнася до кандидатурата на Игор Краснов, можете да се запознаете с биографичните му данни дотолкоз, доколкото те са налични в ресурсите на Следствения комитет ", добави Песков.

Чайка е основен прокурор от юни 2006 година Какво тъкмо ще прави в бъдеще, към момента не е известно.
На 15 януари, след речта на Путин, в който съветският президент изиска промени в конституцията, Дмитрий Медведев подаде оставка на кабинета. На негово място за министър председател бе назначен данъчен № 1 на федерацията Михаил Мишустин. Сега процесът на образуване на ново държавно управление продължава.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР