Зам.-председател на Общинския съвет в предишния мандат Пепа Деведжиева откри

...
Зам.-председател на Общинския съвет в предишния мандат Пепа Деведжиева откри
Коментари Харесай

Още един аргумент срещу пробив под Водната палата - съгласни ли сте?

Зам.-председател на Общинския съвет в предходния мандат Пепа Деведжиева откри още един мотив против построяването на пробив под Водната палата. " Твърди се, че трафикът по бул. " Марица юг “ е мното претрупан, само че аз работя в този регион и всекидневните ми наблюдения демонстрират, че тапи стават единствено в часовете, в които родителите водят или взимат децата си, които учат в ОУ " Княз Александър Първи “ или Хуманитарната гимназия.

В двете учебни заведения има общо 1800 деца и първоначално и края на образователните занимание в действителност придвижването се блокира. Но става дума за по 30-40 минути два пъти дневно, в останалото време трафикът е естествен “, изяснява тя.

И слага въпроса не е ли прекомерно скъпо наслаждение да бъдат изхарчени над 9 млн. лева за пробива, с цел да бъде разтоварено  придвижването по бул. " Марица юг “, което всъщност е натоварено не през целия ден, а единствено поради родителите.

" Този проблем може да се реши и по различен метод – като се хвърлят старания за построяването на многоетажен паркинг на общинския терен на ул. " 4 януари “ не някой ден, а бързо, и бъде отворена връзка с бул. " Цар Борис Трети Обединител “. Родителите ще могат да стопират на този паркинг и след това да излизат назад на " Цар Борис Трети Обединител “, без изобщо да минават по дребната улица " Хан Кубрат “ и след това около Имарет джамия да завиват към бул. " Марица юг “, споделя Деведжиева. И прибавя, че един паркинг в региона ще подсигурява и доходи на общината, а построяването му ще е по-евтино от пробива.

Тя има и опасения, че при непрекъснатия растеж на цените на строителните материали плануваните за подлеза под кръговото на Водната палата средства няма да стигнат. Не на последно място е заплахата придвижването в цялата зона да бъде блокирано за 2 години по време на строителните работи по обекта.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР