Зам.-министърът на туризма проф. Мариела Модева проведе работна среща с

...
Зам.-министърът на туризма проф. Мариела Модева проведе работна среща с
Коментари Харесай

Зам.-министър Модева проведе работна среща с министъра на туризма на Израел

Зам.-министърът на туризма проф. Мариела Модева организира работна среща с министъра на туризма на Израел Йоел Развозов.

Двамата разговаряха в границите на интернационалното туристическо ревю IMTM 2022 в Тел Авив.

Проф. Модева акцентира, че България и Израел имат обичайно положителни връзки в исторически проект, което е добра основа за надграждане и увеличение на туристопотока в двете страни. От своя страна министър Развозов показа, че България е перспективен пазар и благодари за присъединяване на страната ни в ревюто.

В рамките на срещата двамата разискаха опцията за подписване на съглашение сред България и Израел за съдействие в региона на туризма, както и организирането на взаимен бизнес конгрес. Зам.-министър Модева връчи и писмо-покана до министър Йоел Развозов за публично посещаване в България през актуалната година от името на министър Проданов.

По време на работното посещаване в Тел Авив, зам.-министър Модева организира работни срещи с представители на бизнес средите в туристическия бранш, а водената от нея делегация организира среща с посланика на България в Израел Н.Пр. Румяна Бъчварова и екипа ѝ. На срещата в посолството бяха дискутирани и бъдещи вероятности пред българския туризъм в Израел, като се начертаха съответни стъпки и проект за деяние. Делегацията взе присъединяване в проведената от Министерството на туризма на Израел конференция „Иновации и нови технологии в туризма“.

IMTM е най-старото туристическо ревю в източно-средиземноморския район на Израел. По значение IMTM се подрежда на едно от първите места измежду интернационалните тържища в района, като се следи непрестанно нарастване на броя на изложителите, професионалните гости и крайните консуматори, защото измежду страните в района Израел е с най-вече туристически пътувания годишно.

България взе участие в ревюто с информативен щанд от 49 кв.м., като Министерството на туризма провежда представянето на страната като целогодишна туристическа дестинация с акценти върху зимна и лятна отмора, благоприятни условия за водолечение, за осъществяване на културно-познавателни турове, за пътувания за развлечения и др.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР