Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Ангелина Бонева ще връчи

...
Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Ангелина Бонева ще връчи
Коментари Харесай

Със 7,2 млн. евро финансират обучения на спасители по границата със Сърбия

Зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Ангелина Бонева ще връчи контракта за дотация на стратегически план за възстановяване ръководството на реакциите при положение на естествени бедствия в граничния район България - Сърбия. Той е финансиран по програмата за трансгранично съдействие (ИНТЕРРЕГ V-А) България - Сърбия 2021-2027.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие. 

С над 7,2 млн. евро ще бъдат финансирани образования за рационализиране и надграждане на уменията на избавителни екипи от двете страни на границата, подготовка на популацията за реакция при рецесии и пазаруване на нова екипировка.

Проектът ще се извършва в продължение на две години и половина, в партньорство сред Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", Министерството на вътрешните работи на Сърбия, Академия на Министерство на вътрешните работи и Националната асоциацията на доброволците в България.

Договора ще получат представителите на водещия сътрудник по плана основен комисар Александър Джартов - шеф на ГДПБЗН, и старши комисар Любомир Баров - зам.-директор на дирекцията. На церемонията ще участват още представители на плановите сътрудници - комисар доцент доктор инж. Христо Проданов - декан на факултет ПБЗН, и ръководителят на Асоциацията на доброволците, както и представители на плановите сътрудници от сръбска страна.

Курсанти от факултет ПБЗН ще вземат участие с къса проява.

Събитието ще се състои от 9:00 ч., на Учебно-тренировъчния център до постройката на ГДПБЗН на ул. Пиротска 171А в София.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР