Зам.-министър Диана Иванова и директорът на дирекция “Младежки политики Милена

...
Зам.-министър Диана Иванова и директорът на дирекция “Младежки политики Милена
Коментари Харесай

Зам.-министър Диана Иванова участва в среща във връзка с процеса по присъединяване на България в ОИСР

Зам.-министър Диана Иванова и шефът на дирекция “Младежки политики ” Милена Андреева взеха присъединяване в изнесено съвещание на междуведомствения координационен механизъм по присъединение на България към Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).
Заседанието се провежда от Министерството на външните работи и Дипломатическия институт. В него присъединяване взеха зам.-министърът на външните работи Велислава Петрова, зам.-генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Улрик Кнудсен и шефът на Дипломатическия институт Таня Михайлова.
Целта на срещата е разискване на признатата Пътна карта за присъединение, идентифициране на съответните задължения и стъпки, свързани с осъществяването на рекомендациите от комитетите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз и систематизиране на виновните ведомства, като водещите и спомагащи институции по комитети и правни принадлежности.
Организацията за икономическо сътрудничество и раз е основана през 1961 година за стимулиране на политики за стабилно икономическо развиване, повишение виталния стандарт на популацията и поддържане на финансова непоклатимост. В организацията членуват 38 страни от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия. Кандидатурата на България се преглежда дружно с тези на Румъния, Хърватия, Бразилия, Аржентина и Перу.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР