Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, главният прокурор на Република Северна Македония

...
Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, главният прокурор на Република Северна Македония
Коментари Харесай

ГОРЕЩА ИНФОРМАЦИЯ: Борислав Сарафов разкри - има свидетели на инцидента на магистрала Струма, картината се изяснява

Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, основният прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески и представители на прокуратурите в България и РСМ разясниха пред медиите трагичния случай на Автомагистрала " Струма ".

" Проведохме взаимно работно заседание, на което уточнихме всички линии на интернационалното правно съдействие - приемането на всички нужни документи от македонската страна и приемане на биологичен материал за идентифициране на жертвите ", сподели зам.-главният прокурор.

Той означи, че ще бъде взет биологичен материал от околните и роднините на жертвите в рейса, с цел да бъдат разпознати с починалите.

Главният прокурор на РСМ Любомир Йовески съобщи, че това е огромна покруса. Той посочи, че с българските сътрудници работят оптимално бързо за разкриването на трагичния случай. Той изрази съболезнованията си към фамилиите и околните на починалите македонски жители.

Сарафов разяснява, че отговор на всички въпроси ще бъде даден едвам лед като бъдат завършени следствените дейности: " Не бих желал да се наемам със мнение към сегашния миг. Картината се обяснява с всеки минал час. Разпитват се оживелите от злополуката в " Пирогов ". Двама от тях единствено са в положение да дадат свидетелствуване. Има и очевидци, очевидци на случая и картинката се обяснява с всеки минал час ", съобщи той.

Борислав Сарафов удостовери, че е бил чут гърмеж, като на този стадий не може да се каже дали той е от удар в мантинелата или е зародил в самия рейс. Четирите рейса на фирмата-превозвач са се движили с 20-на минути разлика. Имало е втори водач, само че нито един от двамата водачи не е оживял.

Изгорелият рейс е нов, на 3 години.

Говорителят на прокуратурата Сийка Милева изрази съболезнования и състрадание от свое име и от името на основния прокурор. " Прокуратурата ще постави оптимални старания за едно бързо следствие за определяне на аргументите за този тежък случай. За страдание, основният прокурор е в Хага, само че той разпореди следствието на най-хубавия екип от Националната следствена работа и следи всеки миг развоя на събитията ",заяви тя.

Милева посочи, че ще бъде получена напълно изисканата документи от транспортната компания. В Северна Македония няма да се води в допълнение досъдебно произвеждане. Такова ще се води само на територията на България.

Борислав Сарафов благодари на всички сътрудници от полицията, пожарната, на всички, които работят от първите минути на нещастието и които се трудят неуморно за определяне на същинската причина за трагичния случай.

Вилма Русковска от спецпрокуратурата в РСМ изясни, че компанията транспортьор е на 20 години, до момента не са имали произшествия, само че би трябвало да се ревизира съответната документи за техническото положение на рейсовете. По първична информация авариралият рейс е нов, единствено от три години е в употреба.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР