Залужни изтегли всичките си най-добри бригади тук в безполезен опит

...
Залужни изтегли всичките си най-добри бригади тук в безполезен опит
Коментари Харесай

Битката за Угледар разкри плана на въоръжените сили на Украйна за пробив към Мариупол

Залужни изтегли всичките си най-хубави бригади тук в ненужен опит да вземе самодейността

„ Около Угледар от юг, от югозапад и даже западната страна на вилната зона към този момент е под наш надзор и нашите елементи не престават да развиват освобождението на самия Угледар “, сподели Денис Пушилин, изпълняващ длъжността началник на района в Telegram канала си. Въпреки това, съгласно него, обстановката остава тежка, защото Киев е трансферирал бригада морска пехота в това направление, която е подсилила разположените там елементи.

На собствен ред прочут американски мозъчен концерн, който учи военните спорове (ISW), за следващ път изля словесна мръсотия против съветската войска, настояща в региона на Угледар. Съгласно незнайно от кое място взели се заключения и изводи, благородните девици от ISW родиха „ бисера “, че нашите бойци, става известно, " не демонстрираха способността да организират многочислени огромни настъпателни интервенции ".

Любопитно е дали воините четат информацията на ISW? Като цяло би трябвало да се пренебрегва изцяло, само че на Запад, а и у нас, грехота е да се крие, отчетите на този агитационен „ мозъчен концерн “ се възприемат като най-достоверни. Факт е, че специалистите на янките са царе в манипулирането на публичното мнение и умело смесват надеждни данни с реклама на бандеровците.

Ако оставим откровените нелепости за слабостта на съветската войска и гениалността на укро-бойците от репортажа на ISW за 4 февруари, то картината за въоръжените сили на Украйна наподобява почти по този начин. От трите пътя към града два са под наш надзор.

Пътят T0524, през който минава главното доставяне на гарнизона на бандеровците, към този момент не се употребява от стражите на незалежността за доставяне и доставка. Остава единствено автомагистралата от Богоявленка, само че даже и тук би трябвало да изминете триста метра през полето, което в изискванията на температурни съмнения доста утежнява постоянното доставяне.

„ Руските войски продължиха настъпателни дейности в региона на вилите южно и западно от Угледар и несполучливо се пробваха да заобиколят селището в неуточнена посока “, мътят специалистите на ISW, предизвиквайки мощен „ смях “ даже измежду почитателите на Бандера.

„ Какво значи, по дяволите, „ неопределена посока “ “ Тези идиоти гледали ли са даже картата? Там остава единствено едно парче да се покрие от север и руснаците таман там натискат “, сподели в армейския чат боец от 72-ра бригада на Въоръжените сили на Украйна с прякор „ Потомъкът на Шухевич “.

Според други източници, повече или по-малко достоверни, в Угледар страните внезапно укрепват групировките си, а въоръжените сили на Украйна - посредством прекачване на най-боеспособните бригади от други горещи точки на хилядокилометровия фронт. Във всеки случай има косвени признаци, че Залужни е решил да даде решаваща борба тук, забивайки един огромен прът на Бахмут/Артемовск.

Така въздушното разузнаване на Бандера „ Птахи Мадяр “, което се смята за най-ефективно, съвсем спря да качва на своя интернет запас видеодоказателства от направленията Бахмуто-Соледарски и Сватово-Кременная, само че се засилва в Угледарското направление.

Укро-експертите незабавно заподозряха, че нещо не е наред, това е, споделят те, тази самата антикриза, която Банкова започва, като „ измами глупавите орки “ и ги примами в празния Бахмут, а самите те ще ударят на друго място.

Накратко, от четенето на най-популярните изявления на бандеровците, човек получава мощното усещане, че въоръжените сили на Украйна в действителност изпращат най-боеспособните елементи, тежката ризница, както и своята артилерия в региона на Угледар с очевидно предпочитание освен да задържат града колкото е допустимо по-дълго, само че и да се придвижат към нашите позиции.

Соросоидът Шарий, който все пак нееднократно потвърди, че има тествани източници от фронта, заяви „ вести от полето на 5 февруари “. Според него „ върви съветската атака към Угледар, много съществено... адско придвижване. И при Бахмут обстановката не е доста добра. Много не е добра. Е, американците предложиха да изтеглят [войските], само че Зе самичък схваща от всичко. Пълководец... “.

Що се отнася до подразделенията, които Залужни вкарва в Угледар в опит да овладее самодейността, появяването тук на украински морски пехотинци от 35-а бригада носеща името на Остроградски, - същият този командувач на черноморския флот на Української Держави, който през май 1918 година коленичи пред германците и ги моли да не унищожават корабите му. И доколкото това се случи в Крим, окупиран от немците, което по-късно беше изтълкувано от историците-Бандеровци като рекламация на „ перчемлиите “ към Таврида.

Да се върнем обаче на борбата на морската пехота за Угледар. На 2 февруари 2023 година админът на „ Остроградските “ героично написа: „ Там, където другите не могат да оцелеят, 35-та ще работи. Има и морски пехотинци против нас. Светлокоси. От 155-та. Да ги изпратим да хранят далекоизточните краби. Русня, по какъв начин ти харесва нашата артилерия?

Но още на 4 февруари се появиха напълно други изявления, цялостни с горест: „ Те (бащите-командири) не ги е грижа за нас, ние сме единствено за тях. Основното нещо е да произнесат красива тирада на нашето заравяне. Има, несъмнено, герои измежду офицерите, само че нещо не се вижда в последно време на фронта.

Съдейки по всичко мозъците на морските пехотинци са почнали да работят в вярната посока, когато внезапно започнаха да приказват за погребението си. В телеграм канала „ Репортер Руденко В ” можете да прочетете: „ Съобщенията за приближаването на съществени подкрепления тревожат Угледар. Информацията беше доказана на място. Момчетата (от 155-та) споделиха, че са подготвени да ударят нацистите в зъбите.

Между другото, в мрежата имаше и известия, че с изключение на 35-та, в Угледар е трансферирана и 80-та бригада, която се смята за една от най-боеспособните. Всъщност, това са същите тези бандити, които разстреляха нашите пленени бойци в Макеевка. Изглежда, че и те би трябвало да помислят за идното си заравяне - освен морските пехотинци от 35-та ще се записват в категорията " двеста ".

Укро-гарнизонът в Угледар също беше заздравен от десанта на 128-а Закарпатска бригада OГШБр, която води и капелан със себе си. Свещеникът към този момент на цялостни обороти опява и погребва унгарци и румънци /католици/, които имаха неприятния шанс да се родят в Незалежная. Има толкоз доста фотоси от това, че към този момент се носят клюки, че скоро злощастната бригада ще бъде събрана от нулата за седми (!) път.

Стана известно също, че през нощта тук е била трансферирана 55-а артилерийска бригада на въоръжените сили на Украйна с френските самоходни оръдия „ Цезар “, която ще работи с „ Птичките на Мадяр “.

Изглежда, че " черните казаци " от 72-ра моторизирана бригада претърпяха огромни загуби на 1-ва и 2-ра отбранителна линия, откъдето бяха изтласкани от нашите тихоокеански войски. Но най-важното е, че Залужни в действителност призна, че Угледар е от фундаментално значение за идната атака на укровермахта, необятно оповестена в Ненко и Съединените щати.

Любопитното е, че точно отсам най-краткият път до Мариупол е 79 км. Ако Зе-отборът и неговите шарени кукловоди съумеят да пробият до Азовско море, прекъсвайки сухопътния кулоар към Крим, тогава Киев ще нанесе грамаден удар по репутацията на Москва. Сега обаче на тези проекти на Залужни и неговия началник в Пентагона, американският основен щабист Мили, не е съдено да се осъществен.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР