Заловиха 26 нелегални мигранти приполицейска акция рано тази сутрин на

...
Заловиха 26 нелегални мигранти приполицейска акция рано тази сутрин на
Коментари Харесай

Заловиха 26 нелегални мигранти при полицейска акция в София

Заловиха 26 незаконни мигранти приполицейска акция рано тази заран на улица " Царибродска " 65 в София, оповестява държавното радио.

Хората са от Сирия, Ирак и Мароко. Мигрантите ще бъдат отведени в Трето РПУ в столицата. След като бъдат снети техните пояснения, те ще бъдат откарани в някой от мигрантските в центрове - на Агенцията по бежанците или на Министерство на вътрешните работи в София. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Предстои да бъде изяснено дали адресът е бил " хранилище " за незаконни имигранти, откъдето те са извозвани към българо-сръбската граница. В последните няколко месеца измежду арестуваните има от ден на ден мароканци.

Експерти разясняват, че повода за това е, че западноевропейските страни да са засилили ограниченията за сигурност в Средиземно море, а мароканците пътуват до Турция без ограничавания и оттова нападат с българо-турската граница.

Трафикантите през последните месеци са сменили тактиката си и карат мигрантите до София или непосредствено до Сръбската граница, а не както преди - да ги изоставят на Автомагистрала " Тракия ", разясняват още специалисти.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР