Заловена е престъпна група, която се е занимавала с производство

...
Заловена е престъпна група, която се е занимавала с производство
Коментари Харесай

Разкриха престъпна група, фалшифицирала пари и документи

Заловена е незаконна група, която се е занимавала с произвеждане и разпространяване на подправени парични знаци в евро.

Задържаните лица са добре познати на ГДБОП, оповестиха на брифинг от прокуратурата. Едно от арестуваните лица, в предишното, е било съпричастно към трафик на мигранти.

" Проведоха се интензивни дейности за определяне на съпричастните и местата, където се създават и съхраняват тези движимости. Беше пристъпено към задържането на лицата. Бяха открити доста количество такива банкноти, а също по този начин и подправени персонални карти и паспорти, както и задгранични такива документи ", оповестиха от прокуратурата.

Касае се за огромна скица.

Повдигнати са обвинявания на четирима души. Сред арестуваните има мъже и дами сред 40 и 60 години. Профилът им е на хора, които изкарват по непозволен метод парични средства. Наложено им е мярка - задържане до 72 часа.

" Наблюдаваме групата от април месец. Тя е основана за основаване и разпространяване на подправени банкноти от по 50 евро. Тази банкнота е била предпочетена, защото е лесна за послание и не буди толкоз подозрения. Тази група се е насочила към невисок номинал банкнота, тъй като е по-ниско рискова. Фалшивите банкноти от по 50 евро към този момент са засечени в Германия, Франция и други страни от Европейски Съюз ", оповестиха още от прокуратурата. 

Органите на Министерство на вътрешните работи намерили 125 000 евро подготвени подправени банкноти. 

Тази спецоперация българските органи на реда направили взаимно с сътрудниците си от Европол.

" Това значи мащабност и излизане отвън границите на България ", сподели административният началник на СГП Илиана Кирилова, която разясни, че са арестувани коли и телефони, употребени от арестуваните. 

Тя изясни, че са претърсени 10 адреса на територията на София и един в провинцията.



 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР