"Залата в Брюксел не ни учуди - чуха се много

...
"Залата в Брюксел не ни учуди - чуха се много
Коментари Харесай

Арман Бабикян: Това, което се чу в Европарламента, е шамар за Бойко Борисов

"Залата в Брюксел не ни учуди - чуха се доста неприятни неща за България. Но никой не трябва да чака, че Брюксел ще пристигна и ще уволни Бойко Борисов вместо българите. Това, което се чу обаче, е пестник за властта. Ние желаеме да има връзка сред върховенството на закона и сред харченето на парите за българите. Думи сме чували доста, не сме видели дейности. Напротив - виждаме злоупотребата с тези еврофондове ", съобщи пред Българска национална телевизия Арман Бабикян, един от уредниците на митингите у нас от "Отровно трио ".
"Протестът в Брюксел през вчерашния ден сподели нещата, които споделя и митингът в София. Целта на срещата на проф. Минеков беше да приказва с някои от основните депутати, което той съумя да направи. Тези хора трябваше да чуят от първа ръка какво тъкмо се случва в България ", разяснява той дебатът в Екологичен потенциал през вчерашния ден. По думите му до момента в който в Брюксел се е говорело за страната ни министър председателят е играел мач и никой от ръководещите не е бил в Европарламента да пази страната ни.
"Нито един от нас не е избиран за нищо, тъй че да има самочувствие, че за него са дали своят вот в законния смисъл на думата. Но имаме самочувствието, че сме хората, дали искрата на събуждането и огънят на гражданското самочувствие би трябвало да продължава да гори. ", сподели още Бабикян.
"Да, има фини на хора, на които не им харесват яйца, има пък и други хора, които споделят - в този момент ли се сещат интелектуалците. Има всевъзможни хора. Не сме длъжни да се оправдаваме за формите на митинг. Ние се опитахме и мисля, че съумяваме 90 дни да запазим митинга кротичък, а една страна го окървави на 2 септември и тя дължи отговори ", безапелационен е Бабикян. "Шефът на Столична дирекция на вътрешните работи всеки ден би трябвало да ни целува по челото, поради това, че не позволяваме принуждение по време на демонстрациите. ", добави той.
На въпроса дали е наясно, че митингите без съобщение са в нарушаване на закона, Бабикян съобщи: "Нито един ден не сме имали осведомителен за митинг и няма и да има, не сме длъжни. Режимът не е позволителен. Да ни глобят - ето, страната отново не работи. "
"Ще стане студено, ще дойдат сметките за ток и за парно, тези 1 милион, които живеят под прага на бедността ще се почувстват също угнетени. Когато дойдат и гладните, тогава те ще видят от прозорците си ", съобщи Бабикян по отношение на това дали митингът ще придобие и обществено измерение.
На въпроса кой заплаща на Отровното трио, Бабикян отговори по този начин: "Гражданите ни заплащат - отворихме дарителска сметка, събрахме към 100 000, които отиват главно за озвучаване. Съвсем скоро бяха платени налозите върху тях и това беше оповестено ".
"Още не сме взели решение за партия на Триото, никой не мисли за това. Ако имаме предпочитание за партия, всички медии ще схванат ", съобщи Бабикян по въпроса дали Отровното трио ще стане политическа партия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР