Залата на царските мумии в Националния музей на египетската цивилизация

...
Залата на царските мумии в Националния музей на египетската цивилизация
Коментари Харесай

Отварят новата зала на мумиите в Кайро

Залата на царските мумии в Националния музей на египетската цивилизация в квартал Фустат в Кайро отваря порти през днешния ден, 18 април, когато се отбелязва Международният ден за запазване на международното завещание, заяви Държавната осведомителна работа на Египет.

Посетителите ще могат да видят останките на едни от най-могъщите антични владетели, които бяха пренесени с впечатляващ церемониал от Египетския музей на площад " Тахрир " на 3 април.

В рамките на две седмици екип от реставратори е извадил мумиите от цялостните с азот капсули, направени особено за процесията, и ги е подготвил да бъдат изложени в новия им дом, всяка до саркофага си.

Залата на мумиите с повърхност 2810 кв. м е проектирана да пресъздава метода, по който наподобяват същинските гробници на фараоните в Долината на царете в Луксор. Преди да влязат в залата, посетителите гледат мултимедийно шоу, а нова експозиция ги среща с процеса на мумификация и смисъла й за античните египтяни.

Сред мумиите на 18 фараона и четири царици, които бяха пренесени в новия музей са тези на Таа II Секененра " Храбрия ", Рамзес IV, Рамзес Велики и брачната половинка му Нефертари, както и най-могъщата жена-фараон Хатшепсут.

Тази година се чака откриването и на Големия египетски музей до пирамидите в Гиза, където ще бъдат показани съкровищата на Тутанкамон.

  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР